O le a le mea e fai ai pa'u sima?

O pa'u fa'a sima e fa'aleaga ai le manatu fa'aleaganu'u o pa'u fa'a sima, pa'u fa'a sima o lo'o faia i alava sima, mea fa'atumu e leai se u'amea, mea fa'apipi'i ma sina u'amea.

Ceramic pads pads o se ituaiga o pads pads, o le tele o tagata fa'atau o le a fa'aseseina mo sima i le taimi muamua, o le mea moni, ceramic pads pads e mai le mataupu faavae o keramika u'amea nai lo le non-metallic ceramics, pads pads ona o le saoasaoa maualuga braking, maualuga vevela. i luga o le feteʻenaʻiga, e tusa ai ma fua, e mafai ona oʻo atu i le 800 ~ 900 tikeri, ma o nisi e maualuga atu. I lenei vevela maualuga, o le a i ai i luga o le paʻu taofi se tali tutusa o le cermet sintering, ina ia lelei le mautu o le paʻu i lenei vevela. O pads taofi masani o le a le maua ai se tali sintering i lenei vevela, ona o le maualuga o le maualuga o le vevela o le a faʻafefeteina mea i luga ma e oʻo lava i le gaosia o le ea, lea o le a mafua ai le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le taofi poʻo le gau o le taofi pe a maeʻa le taofi pea.

Fa'ailoga pa'u sima:

Faʻaitiitia le pefu i luga o uili; Ola umi o ipu ma taitoalua; Leai se pisapisao/leai se gatete/leai se fa'aleagaina tisiki. O le fa'atinoga fa'apitoa e fa'apea:

(1) O le eseesega tele i le va o pa'u sima ma pa'u fa'aleaganu'u e leai se u'amea. O le uʻamea i totonu o pads faʻaleaganuʻu masani o le mea autu o feteʻenaʻiga, o le malosi o le taofi e tele, ae o le ofuina e tele, ma o le pisa e faigofie ona aliali. A maeʻa le faʻapipiʻiina o paʻu sima, i le taʻavale masani, o le a leai se pisa faʻafuaseʻi (o lona uiga, osi leo). Talu ai e le'o iai ni vaega u'amea i totonu o pa'u u'amea, o le pisapisao u'amea o fete'ena'iga i le va o pa'u u'amea fa'aleaganu'u ma vaega e lua (o lona uiga, o pa'u ma le tisiki taofi).

(2) Fa'ase'e mautu fa'atasi. O le fete'ena'iga fa'atatau o le fa'asinomaga fa'atinoga sili ona taua o so'o se mea fe'ai, lea e feso'ota'i ma le malosi taofi o pa'u taofi. I le faiga braking ona o le fete'ena'iga fa'atupuina le vevela, o le fa'atuputeleina o le vevela o galuega, o le mea fa'afefete pa'u lautele e a'afia i le vevela, o le fa'a'ese'esega e amata ona fa'aitiitia. I fa'atinoga fa'atino, o le a fa'aitiitia fete'ena'iga, ma fa'aitiitia ai le a'afiaga o le taofi. O mea fa'afefete o pa'u masani e le'o matua, ma e maualuga tele le fa'ase'e, e mafua ai le le saogalemu e pei o le gau o le itu, mu, ma le sasaina o tisiki taofi i le taimi o le taofi. E tusa lava pe oʻo i le 650 tikeri le vevela o le paʻu taofi, o le faʻalavelave faʻafefe o le paʻu sima e tusa lava ma le 0.45-0.55, lea e mafai ona faʻamautinoa ai o loʻo lelei le taʻavale.

(3) Ceramic e lelei le mautu vevela ma le maualalo conductivity vevela, lelei le ofuina teteʻe. O le umi o le faʻaaogaina o le vevela o le 1000 tikeri, lea e faʻaogaina ai le sima mo le maualuga o manaʻoga o mea faʻapitoa faʻapitoa faʻapitoa, ma e mafai ona faʻafetaui manaoga faʻapitoa o le saoasaoa maualuga, saogalemu ma le maualuga o le ofuina o pads.

(4) E iai le malosi faʻainisinia lelei ma mea faʻaletino. Mafai ona tatalia le mamafa o le mamafa ma le malosi o le sele. O mea fa'atau oloa i totonu o le fa'apotopotoga a'o le'i fa'aogaina, e mana'omia le vili, fa'apotopotoga ma isi gaioiga fa'ainisinia, ina ia mafai ai ona fa'aputuina le fa'apotopotoga. O le mea lea, e manaʻomia e tatau ona lava le malosi faʻainisinia o mea faʻafefe e faʻamautinoa ai e leai se faʻaleagaina ma vaevaega i le taimi o le gaosiga poʻo le faʻaaogaina.

(5) E matua maualalo le fa'alumaina o le vevela. Pe o le uluai augatupulaga o oloa sima o le M09 po o le lona fa o augatupulaga o pads sima o le TD58, e mafai lava ona mautinoa o loʻo i ai le taʻavale lelei o le taʻavale e faʻamautinoa ai le saogalemu, ma o le faʻalavelave faʻafefe o paʻu taofi e laʻititi lava. .

(6) Faʻaleleia le faʻatinoga o paʻu taofi. Ona o le vave fa'a'ese'ese o le vevela o mea fa'amea sima, o lona fa'a'ese'esega e maualuga atu nai lo pa'u u'amea i le gaosiga o taofi.

(7) Puipuiga. O ta'avale taofi e maua vave mai ai le vevela maualuga pe a taofi, aemaise lava i saosaoa maualuga po'o taofi fa'afuase'i. I le maualuga o le vevela, o le a faʻaitiitia le faʻafefeteina o le laupepa faʻafefe, lea e taʻua o le vevela vevela. O le maualalo o le vevela o paʻu masani, le maualuga o le vevela ma le maualuga o le suauʻu taofi i le taimi o faʻalavelave faʻafuaseʻi e faʻatuai ai le taofi, ma e oʻo lava i le leiloa o le aʻafiaga o le taofi e maualalo le saogalemu.

(8) Faamafanafanaga. I faʻailoga faʻamafanafanaga, e masani ona popole tagata e ona le pisapisao o paʻu taofi, o le mea moni, o le pisa o se faʻafitauli foi lea e le mafai e paʻu masani masani ona foia mo se taimi umi. O le pisapisao e mafua mai i le fete'ena'iga le masani ai i le va o le ipu fe'ai ma le tisiki fe'ese'esea'i, ma o mafua'aga o lona gaosiga e matua faigata lava, malosi fa'amau, vevela tisiki taofi, saoasaoa o le ta'avale ma tulaga tau e ono mafua ai le pisa.

E le gata i lea, o mafuaʻaga o le pisa i vaega eseese e tolu o le amataina o le braking, le faʻatinoina o le braking ma le faʻamalolo o le braking e eseese. Afai ole pisapisao ole va ole 0 ma le 550Hz, o le a le lagona le taavale, ae afai e sili atu i le 800Hz, e mautinoa lava e lagona e lē e ona le pisa taofi.

(9) Uiga sili ona lelei. Pa'u pa'u sima e fa'aaoga ai vaega tetele o le graphite/brass/advanced ceramics (non-asbestos) ma semi-metal ma isi mea fa'atekonolosi maualuga ma le maualuga o le vevela, fa'aofuofu tete'e, fa'amautu fa'amau, toe fa'aleagaina tisiki taofi, puipuiga o le siosiomaga, leai se pisa umi. ola tautua ma isi tulaga lelei, e foia le masani pads taofi i luga o mea ma le faagasologa faaletonu o le taimi nei o le lalolagi sili ona lavelave alualu i luma pads taofi sima. E le gata i lea, e maualalo le mea o loʻo i totonu o le polo slag sima, e lelei le faʻaleleia, ma e mafai ona faʻaitiitia le ofuina lua ma le pisapisao o paʻu taofi.

(10) Ola umi auaunaga. O le ola tautua o se faʻailoga e sili ona matou popole i ai, o le ola tautua o paʻu masani masani e i lalo ifo o le 60,000 kilomita, ma le ola tautua o paʻu sima e sili atu i le 100,000 kilomita. E mafua ona o mea faʻapitoa faʻapitoa e faʻaaogaina i paʻu paʻu sima e naʻo le 1 i le 2 ituaiga o paʻu eletise, ma o isi mea e le o ni mea eletise, ina ia aveese le paʻu e le matagi ma le gaioiga o le taavale, ma o le a le pipii atu i le uili e afaina ai le matagofie o le uili. O le ola o mea sima e sili atu i le 50% maualuga atu nai lo le semi-metal masani. A maeʻa le faʻaogaina o paʻu paʻu sima, o le a leai se mataʻutia (o lona uiga, masi) i luga o le tisiki taofi, lea e faʻalauteleina ai le ola tautua o le uluai taʻavale taʻavale e 20%.


Taimi meli: Iul-11-2024