E te iloa po'o le a le mea e mafua ai ona ese le ofuina o pa'u taofi

O le taua o le faʻaogaina o le taʻavale e le tatau ona taʻu atu, e tatau ona matua manino tagata e ona, pe a iai se faʻafitauli e faʻafefe ai e sili atu ona faʻalavelave. O le faiga taofi e masani ona aofia ai le taofi taofi, faʻamalosi faʻamalosi, moli faʻamalo taofi, taofi lima, tisiketi taofi, pe a iai soʻo se faʻafitauli e tatau ona lava le gauai. Ave pads taofi, e ui lava e le tatau ona sui soo, ae i le suia o le taimi e tatau ona gauai atu i mileage po o le taamilosaga, pe afai e umi tele e le suia, o le a matua aafia ai lona faatinoga. O lea la, e fia kilomita o pa'u taofi e sui tasi, e tatau ona sui le fale gaosimea muamua?

O le suia o le pa'u fa'amau e feso'ota'i vavalalata ma maila, ae e le'o feso'ota'i lelei le lua. O lona uiga, e iai isi mea e a'afia ai le suiga o le ta'amilosaga o pa'u taofi, e pei o le masani o le ta'avale a tagata e ona, le si'osi'omaga o ta'avale ma isi. Mo le toʻatele o tagata masani, e mafai ona sui faʻamau paʻu i le tasi i le tusa ma le 25,000-30,000 kilomita, pe a sili atu le masani o le avetaʻavale, e masani lava o nai futu i luga o taofi, ma e lelei foʻi tulaga o le auala, naʻo le faʻaaogaina o se malaga, e mafai ona e fa'alautele lelei le ta'amilosaga sui o pa'u taofi. O le mea moni, e mafai foʻi e tagata ona fuafua pe tatau ona sui paʻu taofi i auala nei.

Muamua, e mafai ona e siakiina le mafiafia o paʻu taofi taʻavale. O le mafiafia o paʻu fou e tusa ma le 15 mm, ma o paʻu taofi o le a sili atu ona manifinifi ma manifinifi ona o le ofuina ma loimata pe a uma ona faʻaaogaina umi. Afai e maua o le mafiafia o pa'u taofi e na'o le tasi vaetolu o le ulua'i, o lona uiga, e tusa ma le 5 mm, ona mafai lea ona e mafaufau e sui le pa'u taofi.

Lona lua, e mafai fo'i ona e lagona le fa'aofuina o le pa'u taofi e ala i le laa i luga o taofi. Afai o le faʻatonuga masani o le faʻasalalauga faʻasalalau e tutusa ma le sizzle o le feteenaiga i le va o le uʻamea ma le uʻamea, e mafai ona faʻamatalaina ua matua ofuina le paʻu, ma e manaʻomia ona suia i se taimi vave, a le o lea e ono tupu ai se faaletonu taofi. O le mea moni, o lenei metotia e fesoʻotaʻi ma le vaʻavaʻai saʻo i le mafiafia o paʻu taofi o loʻo i ai pea se faʻalavelave faʻapitoa, aua o loʻo i ai le tele o isi leo pe a faʻataʻavale le taʻavale, e pei o le pisa o le matagi, paʻu paʻu, o nei leo e ono ufiufi ai. le leo o le taofi pe a tu i luga o le taofi. E le gata i lea, e uiga i nisi o avetaʻavale tuai e iai le poto masani avetaʻavale, e mafai foi ona e faʻamasinoina le maualuga o le ofuina o paʻu taofi e ala i le laa i luga o le vae taofi, e sili atu le faigata o le taofi, e sili atu le umi o le vaʻa, e mafai foi ona faʻamalamalamaina le taofi. e tatau ona sui le pad i le taimi.

E tatau ona filifili le uluai pa'u taofi e sui ai? E le faapea, o le mea e sili ona taua o le vaʻavaʻai i le lelei ma le faʻatinoga o paʻu taofi, naʻo le faʻamalieina i nei mea e lua e lelei. Lona lua, pe a sui pads taofi, faʻalogo i lona feteʻenaʻiga faʻatusatusa, maualuga tele e fai ai se loka uili, faigofie tele e taofi, e filifili ai se feteʻenaʻiga feololo. O le mea moni, ae ia mafaufau foi i le mafanafana o pads taofi, e pei o nisi pads taofi e laa i lalo le pisapisao e sili atu, ma e oo lava i le asu, manogi, pefu ma isi tulaga, o ia pads taofi e manino lava e le agavaa, e tatau ona suia i se taimi vave.

E ese le saoasaoa o le ofuina o le paʻu o le paʻu ona o se mea masani, i lalo o tulaga masani, o uili pito i luma e lua o le taʻavale paʻu taʻavale e tatau ona masani, o uili pito i tua e tatau ona masani. Ma o le tele o uili pito i luma e sili atu le vave nai lo uili pito i tua, e tusa ma le faalua ona sui le paʻu pito i luma e sui ai paʻu i tua, lea e mafua ona o le ogatotonu o le kalave i luma o le taavale pe a taofi. Siaki le tulaga e ofuina ai le pa'u taofi i nisi taimi e iloa ai o le tasi itu o le ofu i le tapulaʻa, o le isi itu e matua mafiafia, faʻafefea?

O le tele o mafuaaga e mafua mai i le le lelei o le toe foi mai o le pamu taofi. A le laa i luga o le taofi, o le va i le va o le taofi ma le tisiki taofi e laʻititi tele, ma e vavalalata le lua, ina ia vave ona tali atu le taofi. A tu i luga le taofi, o le piston o le pamu taofi e alu i fafo e faʻaoga le malosi i le paʻu, ma o paʻu taofi e lua o le a faʻapipiʻi le tisiketi taofi, ma feteʻenaʻi le tisiketi. Pe a tatala le taofi, ona e leai se malosi taofi, o le piston o le pamu lala taofi e toe alu i tua, ma vave ona toe maua le paʻu i le tulaga muamua. Ae peitaʻi, afai e leaga se itu o le pamu taofi, e tusa lava pe matala le taofi, e leʻi toe foʻi le piston i tua pe toe foʻi lemu, o paʻu taofi o le a oʻo i le faʻaopoopoga o lavalava, ma le taofiga i luga o lenei mea. itu o le a vave ona ofuina. Ua ou feiloai i ni nai piston pamu taavale i se tulaga pipii, o le tasi itu o le uili sa i ai i se tulaga mama taofi.

I le faaopoopo atu i le piston pipii, afai o le pine taiala o le pamu e le lamolemole, o le a taitai atu foi i le toe foi le lelei. O le pamu paranesi e mafai ona faʻataʻamilo i le manaʻomia o se faʻasolo, faʻasolo o le pine taʻiala, o loʻo faʻagaoioi i luga o le pine taʻiala, pe a gau le lima paʻu paʻu taiala, i le tele o le pefu palapala, feteʻenaʻiga faʻateleina faʻateleina. Masalo sa le'i sui le tapuni ma pi'o le pine taiala. O tulaga e lua o le saosaoa o le pamu o le a poloka foi, ma o le a vave foi ona masae le taofi.

O loʻo taʻua i luga o mafuaʻaga sili ona taatele e lua mo tagata gaosi pad brake, iinei o le saoasaoa e ese o se tulaga e matua ese lava, e pei o le tasi itu o le eleele, o le isi itu o loʻo i ai le afa poʻo le tasi vaetolu. Afai o le eseesega e le masani, o le tulaga ofi of brake pads i itu uma e lua o taavale uma o le a le tutusa atoatoa, o le a eseese. Ona o tulaga masani o auala eseese pe a feagai le taofi taofi i malosiaga eseese, e pei o le liliu aʻo taofi, o le ogatotonu o le kalave o le taavale o le a faʻafefe i se isi itu, o le malosi taofi i itu uma e lua o le uili o le a eseese. , o le mea lea e le mafai ona tutusa atoatoa le ofu taofi, e na'o le tutusa lava.

E toe fo'i mai le pa'u lalo le lelei o le ta'avale? Pe a braking, e mafai ona lagonaina, ma o le ai ai se eseesega i braking, aua o le eseesega malosi braking agavale ma taumatau o le a fai si tele. Afai e te pipii atoatoa i le tulaga taofi, e mafai foi ona e lagona le amataga ma le saoasaoa, ma o le ae lagona le mamafa o le taavale, e pei o le tosoina o le taofi lima. O le a faalogoina foi e nisi le feto'ai ma'i, ma o le a matua'i vevela foi le nofoaga i lea itu. I se faapuupuuga, o le a lagona e le taavale le faaletonu tele, e tatau ona siaki le taimi i le taimi nei, o le vavae ese o le taofi e sili atu ona matautia, e le mafai e le avetaavale ona pulea le itu, aemaise lava pe a saoasaoa le saoasaoa.


Taimi meli: Aukuso-14-2024